Обезопасяване на неохраняемите водоеми разпореди кметът на Търговище

18:03, 19 май 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собствениците и ползвателите на водни обекти в Търговище трябва да поставят съответните забранителни, предупредителни и информационни знаци около водоемите и непрекъснато да контролират за спазване на забраната за къпане, плуване и практикуване на водни спортове. Това гласи заповед на кмета д-р Дарин Димитров с цел осигуряване безопасността на водните обекти и предотвратяване на инциденти и нещастни случаи.

На местата, където няма спасители къпането е забранено, разпореди градоначалникът. За изпълнение на забраната ще следят освен общинските служители, кметовете и кметските наместници в селата. 

Чрез училищните директори децата трябва да бъдат инструктирани за правилата за безопасност при къпане в открити водни площи. От Български червен кръст и областната болница ще  организират  обучение  на  лекарите и медицинските сестри, които ще обслужват ученическите лагери и почивните станции по Черноморието, чрез опреснителен курс по спешна реанимация.

Председателят на Ловно-рибарско дружество в Търговище има ангажимент да организира обучение по водоспасителен минимум за надзирателите на водните обекти.

"Задължавам изпълнителите на строителни работи на територията на общината да вземат всички необходими мерки за обезопасяване на извършваните изкопи с оглед евентуалното им обрушаване или напълване с вода", се казва  в кметската заповед.

Контрола на водоспасителна дейност и обезопасяването на водните площи на територията на община Търговище ще се изпълнява от специално определена комисия. Неин председател е заместник-кметът Емине Якубова, а в състава й влизат представители на БЧК, местната администрация, полицията, здравната инспекция, спешния център и Напоителни системи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама