Близо 5 млн. лв. влагат в Сливенска област за развитие на ел. мрежата

18:21, 19 май 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
4.8 млн. лв. ще бъдат вложени в област Сливен за изграждане на система за дистанционно отчитане на битовите електромери, за развитие на мрежата и намаляване на технологичните загуби, стана ясно днес на среща между областния управител Татяна Петкова и заместниците й с председателя на УС на ЕВН-България и регионален мениджър Робърт Дик. Гостът бе придружаван от Калина Трифонова – заместник-председател на УС, и инж. Костадин Величков – изпълнителен член на Съвета на директорите.

По време на разговора бе съобщено, че в Сливен дистанционното отчитане е напълно въведено. А това е довело до спад в технологичните загуби под 8%. Голям проект, който продължава да се изпълнява в областта е изграждането на ел. захранването на полигон „Ново село“. Продължава изграждането и на кабелните линии в промишлените зони на Сливен.

Гостите представиха новите инициативи на  дружеството, свързани с либерализацията на пазара на електроенергия у нас. Една от тях е промяната в процедурата на фактуриране на изразходваната от клиентите ел.енергия. Идеята е сроковете за плащане да бъдат максимално приближени до отчитането. Така ще се синхронизират процесите на плащане с тези на свободния пазар, което е стимул за неговото развитие.

Областният управител благодари за предоставената информация и намеренията на компанията в областта. Тя каза, че подобряването на условията в промишлените зони е от изключителна важност, защото приоритет е създаването на условия на привличане на повече инвеститори и производители в област Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама