Стягат още един „Спартак“. И той тръгва от „А“ окръжна група

20:56, 19 май 16 / Спорт 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варна е на път да се сдобие с два отбора, носещи името „Спартак“. Това стана ясно днес от изявлението, което направи председателят на „Спартак 1918“ Иван Петров. Единият тим вече премина в Североизточната „В“ група и се подкрепя от феновете. На него беше предоставен за 5-годишно безвъзмездно ползване стадион „Локомотив“. Другият тепърва ще тръгва от „А“ окръжна група. „Момчетата, които бяха старша възраст, ще преминат в „А“ окръжна група. Започваме на чисто, от нулата. И това, което гласува Общинският съвет - стадион „Локомотив“ да бъде отнет и да бъде даден на някакъв измислен футболен клуб „Спартак“, който иска с наглостта си да наследи и нашата история. В един момент искат и нас да ни погребат. Няма как да стане. Аз и в общината казах - няма да допуснем това да се случи. „Спартак“ Варна е бил и ще го бъде. Няма да си предадем историята“, каза още Иван Петров.

На стадион „Спартак“ присъстваха повечето от наборите в школата на „Спартак 1918“. Единият от тях - децата втора група, получи купата си за първото място в зоналното първенство в тази възраст.

Иван Петров прочете и декларация. Ето пълният текст:

 

Декларация

от Управителния съвет на ФК „Спартак“ Варна, Иван Петров, Пламен Михов, Алекси Гончаров, Димитър Енчев, подкрепена от ветераните на клуба, ОСК „ЖСК-Спартак“ Варна и Асоциацията на ветераните спортисти, деятели и съдии

 

Мотото на тази наша декларация е в името на една благородна кауза, наречена „Спартак“. Ние искаме да кажем цялата истина, никой няма ни божието, ни човешкото право да отнема една 98-годишна славна футболна история, писана с много пот и кръв от редица поколения легендарни футболисти, защитавали с достойнство и чест свещената синя фланелка на „Соколите“. Дошло е време да сложим край на тази гавра. Търсим начин, а не причина кой и защо умишлено ни разделя. За нас е ясно - в името на някои лични и корпоративни интереси. Ето защо взехме едно фундаментално решение - да запознаем цялата българска футболна общественост и се обръщаме към правителството на Република България, главния прокурор, министъра на младежта и спорта, председателя на ВОС и президента на БФС.

Вярваме, че във вас ще надделее разумът, което ще допринесе за развитието на детско-юношеския футбол. Защото стадион „Локомотив“ е ковачница на млади футболни таланти, които носят в сърцата си спартаковския дух и обичта към родния клуб.

„Спартак“ ще го бъде. На 28 август 2018 г. ние всички заедно и единни ще честваме 100-годишния юбилей и с божията помощ това ще бъде в елитния футбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама