Шефът на Фонда за лечение на деца отрече да има неразгледани молби

21:39, 19 май 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е вярно, че Общественият съвет към Фонда за лечение на деца в чужбина (ФЛДЧ) не е разгледал всички молби на последното си заседание. Напротив, срещата беше удължена и 90 деца бяха разгледани едно по едно. Това обяви новият директор на ФЛДЧ проф. Владимир Пилософ в ефира на бТВ.

Проф. Пилософ обясни, че от 100 деца, които кандидатстват, около 20 – 25 евентуално са за лечение в чужбина. Останалите се подпомагат за лечение в България.

Новият директор посочи, че идеята е да се възстанови репутацията на ФЛДЧ и той да започне да работи по-ефективно, особено в медицинската област.

"До този момент няма системен анализ на получения ефект от лечението на даден пациент в чужбина от медицинска гледна точка. Има тотално дезангажиране на българските здравни структури към тези пациенти. Това е обяснимо, защото в бившата администрация на Фонда нямаше нито един лекар", посочи проф. Пилософ.

Той каза, че ще назначи „мислещи доктори“ в администрацията на Фонда, които да разглеждат документите, да могат да вземат адекватни решения, да правят адекватни предложения и да подготвят след това случаите по такъв начин за обществения съвет, че да е ясно на всички за какво идва реч.

Само шестима от 17-те членове на съвета са лекари, припомни шефът на ФЛДЧ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама