Концерт в ритмите на тангото с бандонеон и оркестър в Шумен

06:59, 20 май 16 / Култура 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Симфониетата в Шумен ще изнесе концерт заедно със специалните гости от Турция – диригентът Севал Кадиоглу и солистът Толга Салман, които ще представят за първи път на шуменска сцена инструмента бандонеон

От 19.05 часа днес шуменци ще се потопят в ритмите на страстното Tango Nuevo от Астор Пиацола, нежният Романс от Георгий Свиридов, старинния танц Павана от Габриел Форе и колоритната сюита „Telli Turna” от турския композитор Невид Кодали.

Севал Кадиоглу е роден в Хасково в семейството на музиканти. Той изнася рецитали, концерти като солист със симфоничните оркестри на Адана и Бурса, Сливен и Хасково и участва в концерти с камерни формации.

Толга Салман получава музикалното си образование в Турция и Германия. След като името му е включено в списъка на танго-музикантите през 2004 година, Салман свири на бандонеон с буквите АА, които показват, че е направен от майстора  Алфред Алнолд (1932). Възстановен от германския експерт Карлсен Хевелинг, този бандонеон е бил на известния турски виртуоз на бандоненона и диригент Орхан Авшар и е подарен на Салман от архитекта Абдула Ебусудоглу след рецитал с бандонеона в Истанбул. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама