Област Добрич с инициативи по повод Европейския ден на морето

07:16, 20 май 16 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, когато европейските държави отбелязват Деня на морето, в сградата на областната администрация в Добрич ще бъде подредена изложба на детски рисунки. Автори са ученици от СОУ „Кл. Охридски“ и възпитаници на школите по изобразително изкуство от НЧ „Йордан Йовков – 1870“ и Общински младежки център – Добрич. Чрез творбите си младите художници отправят послания към своите връстници за опазване чистотата и красотата на Черно море. От 11 часа, в зала „Европа“, за учениците специално ще бъде представена презентация на морска тематика от капитан далечно плаване Александър Александров. Децата ще бъдат поздравени от Областния управител Детелина Николова.

Трите крайморски общини в област Добрич – Балчик, Каварна и Шабла, също подготвят и ще посветят свои инициативи на Европейския ден на морето.

В община Балчик на 24 май ще бъде проведена ветроходна регата „Балчик“. Инициативата е на Морски клуб град Балчик. Награждаването на победителите ще бъде от 15,30 ч. пред хотел „Мистрал“, град Балчик.

Община Каварна организира фестивал „Европейски фест“. Фестивалът ще се проведе на 11 и 12 юни изцяло на територията на морската зона на град Каварна, като ще бъде насочен към демонстрации на екстремни спортове, 24-часов диджей маратон и други. 

Община Шабла ще се включи с презентация „Аз обичам морето“ на 27 май в сградата на Общински детски комплекс – Шабла. Мероприятието е организирано от клуб „Природолюбител“ към ОДК – град Шабла.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама