Складове на бившето военно поделение на Капчето излизат на търг за 1,5 млн. лв.

07:27, 20 май 16 25 1083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Складове на бившето военно поделение на Строителни войски в местността Капчето край Бургас излизат на търг, показа проверка на Topnovini.bg. Частният съдебен изпълнител Делян Николов ги е обявил за публична продажба със срок от днес до 20 юни тази година.

Началната цена, от която ще стартира наддаването, е 1,5 млн. лв.

Поземленият имот, който се простира на площ от 38 826 кв.м, се продава заради дългове на фирмата „Дъга 2004“ към банка ДСК. Дружеството, което е свързано с могъщата навремето фирма „Сан Сити“, закупи преди години терена с намерението да строи на същото място еднофамилни къщи за богаташи, като се говореше, че там ще се намира бъдещият "Ориндж каунти" на Бургас.

В края на август 2008 г. тогавашният военен министър Николай Цонев спря замяна на близо 70 дка военен имот в местността Капчето, където са изоставените складове на бившите Строителни войски, срещу 39 апартамента в Бургас. Двата терена с площ съответно 29 143 и 38 763 дка се намират на пътя за квартал "Горно Езерово", единият е на брега на езерото Вая. „Сан сити“ спечели търга за тях по времето на бившия министър Веселин Близнаков. Започналата финансова криза през есента на 2008 г. обаче осуети намеренията на фирмата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама