Обявиха резултатите от първите търгове за наем на плажове в област Добрич

07:43, 20 май 16 25 910 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавен културен институт „Културен център „Двореца” е определен за наемател за следващите пет години на плаж „Двореца” в Балчик, съобщава Министерството на туризма. На проведения търг с тайно наддаване са се явили двама кандидати – ДКИ „КЦ „Двореца” и „Шарона Лозенец” ЕООД.

Комисията не е допуснала „Шарона Лозенец” до участие в търга, тъй като е установено, че дружеството има задължения към държавния бюджет.

Комисията е определила ДКИ „КЦ „Двореца” за победител в търга с предложена годишна  цена от 21 000 лева, без ДДС.

Определен е наемател и за друг добруджански плаж – „Божурец-Топола 2”. За него се е явил един кандидат, който е определен и за спечелил търга. Това е „Трейшън клифс голф едн СПА резорт”. Той е спечелил търга с предложена годишна наемна цена от 3000 лева, без ДДС.

Министерството обяви втори търг за отдаване под наем на плаж „Кранево-Международен детски лагер”. Той се предлага при начална наемна цена от 6 744, 46 лева.

Припомняме, че Министерството на туризма обяви търгове с тайно наддаване за отдаване под наем на девет плажа от област Добрич. Най-много - седем, са от община Каварна, а два са на територията на община Балчик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама