Изборният кодекс беше заченат в грях и се роди мъртво изчадие, заяви Кадиев

08:09, 20 май 16 / Политика 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборният кодекс беше заченат в грях и се роди едно мъртво изчадие. Раздадоха доклад на 240 депутати, но заседание на правната комисията нямаше. Фактът, че има вето, какво означава, че сегашният ремонт на кодекса е негоден. Това коментира по бТВ независимият депутат Георги Кадиев за промените в Изборния кодекс и наложеното от президента вето, което в последствие беше отхвърлено от депутатите.

Според Кадиев от ПФ извили ръцете на ГЕРБ и РБ, но сега пък бил ред на ДБГ, които също ще извиват ръце за антикорупционния закон. "Тази конструкция дълго не може да издържи. В момента основната подкрепяща партия е ПФ. Който се е хванал с такива партии, не издържа много", прогнозира независимият депутат и допълни, че се опитвал да промени 10 години друга подобна партия - БСП, но не успял и накрая се разделили.

Депутатът от БДЦ и зам.-председател на парламента Явор Хайтов заяви, че били против съкращаване на предизборната кампания и винаги са гласували най-доброто за българските граждани. 

"Не сме гласували за бюджета и състава на правителството. Това са важни гласувания. Това, че обаче сме подкрепили конкретни текстове, не значи нищо. Ние възразихме по първия закон "Кунева". Към настоящия момент този законопроект не може да спечели доверието ни, той е ретрограден. Ние в игри не участваме", категоричен бе Хайтов, като подчерта, че това кой ще вземе министерски пост, не ги вълнувало. 

По думите му спестените пари от референдуми, отивали за инфраструктура, а от БДЦ първи го споделили като теза. "След влизането в сила на ИК, ще направим нашите предложения. Ветото не беше пълно и всестранно", добави още Хайтов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама