Продължава издирването на самолета на "Иджипт еър", има съмнения за атентат

08:11, 20 май 16 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международните усилия за откриването на изчезналия в източното Средиземноморие самолет на "Иджипт еър" продължават втори ден, съобщава БТА. Кораби и самолети от Франция, Гърция и Египет претърсват района, където се предполага, че се е разбил самолетът "Еърбъс А-320" по време на полет от Париж за Кайро, на 280 км от бреговете на Египет.

В Кайро снощи пристигнаха трима френски експерти от Службата за разследване и анализи на сигурността във френската гражданска авиация, както и технически експерт от компанията "Еърбъс". Франция има право да участва в разследването, защото самолетът е излетял от Париж, бил е построен във Франция и на борда му са се намирали френски граждани, заявиха вчера експертите пред местни медии.

В египетската столица пристигнаха и роднини на 15-те френски пасажери в изчезналия самолет. Египетските власти обещаха да поемат всички разходи по пътуването и пребиваването им в Кайро.

Властите в Египет обявиха, че изчезването на самолета най-вероятно се дължи на терористичен акт, но доказателства за това няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама