Четирима българи работят по спрения "Южен поток", но с редуцирани заплати

09:07, 20 май 16 / Политика 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към днешна дата по "Южен поток" работят 6 служители - двама от руска страна и четирима от българска, като заплатите им са редуцирани и са средните за сектор "Енергетика". Това коментира по Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова по повод разпространена информация от депутатът от Реформаторския блок Настимир Ананиев, че се отделят хиляди левове за заплати на несъществуващия "Южен поток".

"Всички решения се взимат от двамата акционери. Направихме бърз преглед и анализ, за да видим какви действия да се предприемат. През 2015 г. БЕХ, след мое писмо, редуцира разходите. Към 31.12 2014 служителите, които са работили са 34. Още през септември са 19, а към днешна дата са 6 служители", обясни Петкова. От думите й стана ясно, че хората работят по документите от спрения проект.

За излизането на АБВ от властта и изтъкването на това, че една от причините е състоянието на енергетиката, Петкова коментира, че е изненадана от постъпката им. "Тези проблеми са генерирани от години наред. Стабилизирахме сектора, не виждам проблем в развитието му", добави енергийният министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама