Русенски студенти представят България на престижен младежки форум в Страсбург

10:16, 20 май 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в Европейския парламент в Страсбург стартира младежкият форум The European Youth Event, който ше продължи до 21 май. България ще бъде представена от група студенти от Русенския университет и БРИЕ, сред които бакалаври и магистри от специалностите "Европеистика и глобалистика", "Европеистика и многостепенно управление", "Европеистика и публична администрация", "Европеистика и регионално сътрудничество".

По време на събитието, те ще обменят идеи и гледни точки по въпроси, свързани с младежта, разработване на иновативни решения за важни въпроси за бъдещето, и ще се срещнат с европейски дипломати и високопоставени служители в Европейския парламент.

В същото време форумът ще предостави възможност за вникване в богатото културно многообразие в Европейския съюз чрез множество културни събития и програми, организирани по повода. 

Крайните резултати и идеи, разисквани на форума, ще бъдат представени на членовете на Европейския парламент. Студентите ще могат да представят идеите си лично пред евродепутатите, както и да получат обратна връзка от тях.

Репортер на Topnovini.bg ще проследи развитието на форума и ще представи най-важните събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама