Съдят шофьор, причинил смъртта на дете край Благоевград

10:48, 20 май 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната  прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Венцислав Косев, който преди две години причини смъртта на 4-годишнно дете. Малкият Яни загина в автомобил, управляван от Кьосев край благоевградското село Изгрев. 

По време на пътуването малкото момче поискало да седне в скута на Венцислав, за да управлява колата. Той се съгласил, взел го и го сложил на коленете си. На разширение на пътя Венцислав Косев обърнал колата обратно към града. През цялото време момчето продължавало да седи в скута на шофьора и да държи волана на автомобила без поставен предпазен колан, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата. 

Разследването установило, че автомобилът се движел с около 88,5 км/ч на включени дълги светлини, когато на около 40 метра преди началото на остър десен завой Венцислав натиснал рязко спирачката. Гумите започнали да блокират и така спирачният път на автомобила бил около 21,50 метра. Обвиняемият не могъл да навлезе в десния завой, поради движение с несъобразена скорост по мокрото шосе. При последвалия страничен удар в дърво тялото на 4-годишния Яни изпаднало през счупеното стъкло, като това причинило смъртта му.

При проверката на обвиняемия за наличие на алкохол в кръвта му, дрегерът отчел 0,96 промила. 

Предстои да започне съдебният процес срещу обвиняемия Венцислав за нарушаване на правилата на движение и шофиране в пияно състояние, с което е причинил по непредпазливост смъртта на 4-годишното момче. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама