СДС отрече за договорка с ДСБ за съвместна номинация на Плевнелиев

10:52, 20 май 16 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
СДС призовава партньорите си от ДСБ, БЗНС, НДПС и гражданската квота в Реформаторския блок да се придържат към истината в своите медийни изяви и да изяснят веднъж завинаги дали са в опозиция, или в управлението.

Това обявиха депутатите от СДС Борислав Миланов, Костадин Марков, Никола Хаджийски и Румен Христов. Изявлението им е във връзка с вчерашния призив на партньорите им да бъдат започнати разговори с ГЕРБ за подкрепа на Росен Плевнелиев за втори мандат, както и за формиране на ново мнозинство в 43-ото Народно събрание.

„Повод за нашето негодувание е съвместната пресконференция, на която представители на горепосочените, начело с неприсъствалия на последния Изпълнителен съвет председател на ДСБ, представиха полуистини и неверни интерпретации на дискусиите от провелото се на 17 май заседание“, обяви Марков.

Според него е гаф изявлението, че СДС и ДБГ подготвят обща президентска кандидатура с Патриотичния фронт. Синият депутат тази издънка с номинирането на действащия държавен глава за нов мандат без да бъде попитан за това.

Седесарите споделиха, че от партията на Меглена Кунева са лансирали идеята всяка партия от блока да каже дали е склонна да започне разговори за единна кандидатура на цялата управляваща формация – ГЕРБ, РБ и ПФ. Хората на Божидар Лукарски повториха за пореден път, че искат въпреки всичко блокът да има обща кандидатура.

„Вместо сериозно обсъждане на тази възможност в рамките на блока от ДСБ предприеха изненадваща маневра с предложението да се подкрепи Плевнелиев. С този ход те показаха, че не желаят да участват в президентските избори и има свои политически планове, различни от тези на РБ“, обяви още Марков и допълни, че по този начин гражданската квота и ДСБ протягат ръка към ГЕРБ.

Според СДС Радан Кънев и компания са опитали да използват ветото на президентска като политическа бухалка, с която да разбият управляващото мнозинство и да предизвикат предсрочни избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама