Шуменци искат да се разчисти незаконно сметище на река Поройна

11:01, 20 май 16 25 371 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постъпила е жалба до местния парламент и комисията по “Териториално развитие и селищно устройство” (ТРСУ) срещу незаконно сметище в руслото на река Поройна в района на улица “Дойран” и улица “Раковска”. Сигналът е внесен от Добри Стоянов, а документа е придружен с подписка с имената на повече от 20 граждани, които живеят в района.

Хората искат да се почистят боклуците и местната власт да покрие коритото на реката.

Жалбата бе разгледана днес от членовете на комисията по ТРСУ. На заседанието присъства и ресорният зам.-кмет Боян Тодоров. Той обясни, че поради липса на пари мястото ще се почисти на по-късен етап. Средствата заделени за почистване на речните корита са били похарчени за разчистване на критичните участъци на Поройна и Енчова.

Тодоров припомни, че поисканите 22 млн. лв. от Междуведомствената комисия за ремонт на критична инфраструктура няма да бъдат отпуснати. “Общината се надява да получи минимални средства за укрепване и ремонт на най-опасните места по реките в общината”, коментира Тодоров и добави, че безразборното изхвърляне на отпадъци от граждани остава непреодолим проблем, а ефекта от работата на инспекторите по Наредба 1 е крайно незадоволителен. Като лъч в тунела може да се окаже обаче една от дейностите на новото общинско предприятие “Чистота”. От 2017 година то ще предоставя на гражданите контейнери с вместимост един и четири кубика за изхвърляне на строителни отпадъци. Услугата ще е безплатна, а заявки за ползване то й ще се приемат по телефона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама