Награждават "Училище на годината" в Благоевград

11:09, 20 май 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Благоевград връчват приз "Училище на годината". Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на кмета Атанас Камбитов.

Непосредствено преди отличаването на спечелилото учебно заведение, е организирано празнично шествие, което ще премине в късния следобед днес по главните улици в града и площад "Георги Измирлиев". 

Освен ученици, ще бъдат наградени учители, културни, спортни дейци и педагози в детските градини, постигнали успехи в образователната сфера и възпитанието на подрастващите.

Инициативата за провеждане на "Училище на годината" е свързана с възможността ученици, учители и културни институции да работят заедно, да бъдат поощрени за развитие, включване в културните събития на общината, коментираха от кабинета на кмета Камбитов.

За спечелване приза през изтеклите месеци се съревноваваха 14 учебни заведения в Благоевград, разделени във възрастови групи, като всяка взе участие в кръговете „Знание” и „Култура”. Представянето на знаещите и талантливи деца бе проследено от утвърдено жури. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама