МБАЛ- Русе получи дарение от фондация "Арусяк Чакърян"

11:18, 20 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Многопрофилната болница за активно лечение– Русе получи първото си дарение от фондация "Арусяк Чакърян" (Arusjak Tschakarjan Stiftung), съобщават от лечебното заведение.

Това е организация за обществено полезна дейност със седалище в Кьолн, чиято цел е подпомагане на детски отделения от държавни болници. Името й идва от д-р Арусяк Чакърян - детска лекарка, която е помагала в различни форми на материално по- бедни хора, особено на такива в България, и на детски клиники в България.

Фондацията е от малък мащаб и разполага с много скромни финансови средства, които набавя за подпомагане на общественото медицинско обслужване и на обслужването на нуждаещи се от помощ деца и младежи с българско гражданство чрез педиатрични институции на общественото здравеопазване в България.

Тези средства се използват за дарения на педиатрични институции (обикновено детски клиники или отделения) за определени цели (например купуване на лекарства, купуване на медицински уреди или апаратури и.т.н.).

Дарението, което отделението по Педиатрия на русенската държавна болница получи, е под формата на 12-канален ЕКГ апарат и пациентски монитор за проследяване на жизнените показатели от кърмаческа до юношеска възраст.

Новата и модерна апаратура ще подпомогне дейността на отделението в извършването на електрокардиограми при деца от всички възрасти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама