Двама работници са ранени след взрив в центъра на Панагюрище (обновена)

11:24, 20 май 16 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама работници са пострадали при взрив в центъра на Панагюрище, съобщава Агенция "Фокус".

Рано тази сутрин е получен сигнал за силен взрив. Незабавно към мястото са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Установено е, че работници от общинското дружество за чистота в Панагюрище са предприели дейности по почистване и дезинфекция на фонтана пред сградата на Общинската администрация.

За целта са използвали химическо вещество, което е реагирало с водата и по неизвестна причина е последвал взрив. Работниците са транспортирани до болницата в Панагюрище. Единият от пострадалите е транспортиран до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където е преминал през Клиниката по изгаряния и е установено, че те по-малко от половин процент.

Към момента мъжът е в Очна клиника, където лекарите установяват, до каква степен е засегнато зрението му. Другият пострадал при взрива все още не е транспортиран от болницата в Панагюрище. От лечебното заведение в Пловдив са в готовност да го приемат, съобщава радио "Фокус" - Пловдив.

На мястото се извършва оглед, образувано е полицейско производство. Всички събрани до момента данни сочат за трудова злополука.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама