Ген. Тонев и д-р Кадурина на съд за 6.5 млн. лв.

11:25, 20 май 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият началник на Военномедицинска академия (ВМА) и депутат от ГЕРБ ген. Стоян Тонев и началникът на клиниката “Дерматология и венерология” към болница д-р Мирослава Кадурина отиват на съд.

Военноокръжна прокуратура-София днес е предала двамата на съд за престъпления, ощетили ВМА с близо 6.5 млн. лв. Двамата са с мерки за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева.

Д-р Кадурина е обвинена, че е предоставила без правно основание оборудване на болницата на “Дерма Прим МК” ООД, в което е мажоритарен собственик. Тя е карала и свои подчинени, в работното си време във ВМА, да работят и за фирмата й, пише в съобщението на военното обвинение.

Така д-р Кадурина е нанесла имуществени вреди на ВМА в размер на 6 485 064.81 лева.

Тя е сключила и неизгодни договори за ползване на оборудване на ВМА на занижени цени.

Ген. Тонев, кадър на ГЕРБ, пък е сключил неизгоден договор за замяна на лазерна система на стойност 168 950,00 евро, а ВМА върнала на производителя  друга  лазерна система на  цена - 79 250,00 евро и заплатила за изравняване на стойността на заменяните апарати разликата в размер на 89 700,00 евро. От това произлязла значителна вреда за ВМА, която той представлява, в размер на 38 089,85 лева.

Той е обвинен, че е сключвал и неизгодни договори с “Дерма Прим МК” ООД, от което са нанесени имуществени вреди на ВМА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама