Филм за Йовков като военен кореспондент показва Военноморският музей

11:36, 20 май 16 / Култура 25 826 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филмът „Военен кореспондент“, посветен на участието на Йордан Йовков в Първата световна война, ще покаже Военноморският музей утре вечер. Прожекцията в зала „Морски сговор“ ще започне в 21,30 ч. Тя е част от програмата, с която Военноморският музей се включва в Нощта на музеите и галериите.

От 18 ч. до полунощ музеят ще бъде отворен за безплатни посещения. Гостите му ще могат да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, кораба-музей „Дръзки”, както и временната изложба „100 години подводно плаване в България”.

По традиция началото ще бъде поставено от Представителния духов оркестър на ВМС с диригент кап. трети ранг Мирослав Трифонов.  Музикалната програма ще продължи с „Песни за България и морето” в изпълнение на Мирко Бдински и Вера Николаевна.

Традиционни участници са и „Клуб миноносец „Дръзки”, които в „Училището за моряци” ще предложат на малки и по-големи начална морска подготовка – връзване на морски възли и мятане на хвъргало. За втора година в програмата се включват представители на сдруженията за исторически възстановки „Традиция” – Варна, и „Бран”.  Те ще представят униформи и въоръжение на българския воин през вековете. Най-малките посетители ще могат да се забавляват, като подреждат тематични пъзели.

През цялата вечер между Военноморския музей и Парк-музея „Владислав Варненчик“, който също се включва в инициативата, ще се движи двуетажен парти-автобус. Той ще превозва също безплатно желаещите да посетят и двата музея.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама