Над 100 деца участваха в спортен празник в ОДЗ „Приказен свят“ в Николово

11:42, 20 май 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортен празник под мотото „Спорт и здраве за децата“ се проведе в двора на ОДЗ „Приказен свят“ с. Николово, съобщават организаторите на събитието. То е част от проекта на детската градина, реализиран с финансовата подкрепата на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016“. 

В оспорвана спортна надпревара се включиха 120 възпитаници на детското заведение, на възраст от 3 до 6 години. Празникът започна с групов танц за деца и родители, воден от г-жа Харалампиева. Децата се състезаваха в различни щафетни игри и демонстрираха своите умения във физическите упражнения и издръжливост.

Ловкост, бързина и желание за победа се изискваха от всички отбори. В помощ на децата се включиха и любимите им - Пипи Дългото чорапче и Червената шапчица. Всички групи в заведението бяха разделени на два отбора.

Тричленно жури в състав, г-жа Генова – кмет на с. Николово, г-жа Митова – директор на ОДЗ „Приказен свят“ и г-жа Гладева – директор на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, зорко следеше представянето на отборите. Група „Червената шапчица“ участва в игрите „Да нахраним Зайко“ и „Спукай балона“.

Отборите на група „Буратино“ се съревноваваха в „Стрелба в кош“ и „Пренеси фунийката“. Най- големите деца от група „Слънчо“ се впуснаха в оспорвана надпревара в игрите „Скачане с чували“ и „Закарай топката“.

Най- малките, от група „Снежанка“ също не пропуснаха възможността да се включат в спортния празник с играта „Сиво зайче подскочи“. В това оспорвано състезание за всички обаче имаше награди и торта.

Другите дейности реализирани до момента в рамките на проекта на ОДЗ „Приказен свят“ включват изложба на тема „Спорт и здраве“, открита практика „Здравословен живот“, турнири по хвърляне на топка в баскетболен кош и катерене на гимнастическа стена между групите в детската градина.

Целта на проекта е да създаде навици за здравословен живот у децата, да предизвика интереса им към занимания със спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама