Осъдиха двама, крали от складове на петролна база

12:07, 20 май 16 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама мъже получиха присъди от Районния съд във Варна за кражба в съучастие от склад на петролна база в островната зона под Аспаруховия мост. Около полунощ на 25 януари тази година 28-годишният Б. Демиров и 38-годишният Т. Колев стигнали до складовете с автомобил, прескочили загражденията и като направили отвор край една от вратите, успели да изкарат навън 9 от намиращите се в склада огнени преградители. 

После натоварили част от откраднатото в колата с намерението на три курса да го извозят и предадат за продажба. По пътя към центъра на Варна те били спрени за проверка и след като не могли да дадат смислени обяснения за превозваните от тях преградители, били отведени в районното полицейско управление.

На сутринта от петролната база подали сигнал за липсите. Стойността на откраднатото възлиза на над 15 000 лева.

Към момента причинените имуществени вреди са възстановени, посочиха от пресслужбата на Районния съд. Двамата подсъдими признаха вината си и в съдебна зала постигнаха споразумение. 38-годишният Колев, който е осъждан, но реабилитиран по право, получи 3 месеца условно наказание, с 3 години изпитателен срок.  28-годишният Демиров следва да изтърпи наказанието си от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода в затвор, при първоначален строг режим, тъй като е извършил кражбата в условия на опасен рецидив.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама