Шивачките от „Карина“ се отказаха от протеста си (Допълнена)

12:53, 20 май 16 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шивачките от фирма „Карина“ се отказаха от протеста си, който започнаха вчера заради съдебно решение, според което път от няколко десетки метра, минаващ непосредствено до сградата на фабриката и свършващ като тупик зад нея, трябва да бъде разрушен.

Днес на място дойде зам.-кметът Димитър Наков, който се ангажира да се заеме лично с организацията за документалното уреждане на статута на мястото. Преди това обаче съдебното решение трябва да се изпълни и пътят да бъде разрушен.

Предложеното компромисно решение е да се направят над 10 дупки с диаметър около половин метър в него, а после собственикът да си го ремонитра, след като общината се погрижи максимално бързо да бъде издадено нужното разрешение.

По-рано днес десетки шивачки отново бяха излезли на протест пред сградата на „Карина“, за да защитят пътя. Първоначално те не приемаха спокойно предложението на Димитър Наков и твърдяха, че искат да видят уговореното черно на бяло. До компромисът пък се е стигнало още снощи, очертани местата, където ще се дупчи и дори са направени малки деформации в цимента на указаните места.

По-късно обстановката се успокои и жените започнаха да се връщат по работните си места. Това стана, когато собственикът на „Карина“ Делян Диков се съгласи да изпълни поставените условия, като заяви, че така явно държавата ще е доволна и че не трябва да се поставят в опасност хората, визирайки покачването на напрежението, което е станало снощи.

Днес, също като вчера, на мястото имаше полицейско присъствие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама