Общинският съвет в Разград гласува носителите на наградата на името на Никола Икономов

13:32, 20 май 16 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествено заседание днес Общинският съвет в Разград прие предложенията, внесени от инициативни комитети за удостояване с наградата на името на Никола Икономов.

Призът на името на възрожденеца се връчва два пъти в годината - на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и на 1 ноември - Деня на народните будители. С отличието се награждават творци и дейци на културата и образованието, учители, научни работници и други с принос към

популяризиране на културния живот и културно-историческото наследство на Разградския край.

Новите носители на общинската награда са трима. Общинските съветници гласуваха единодушно с приза на името на възрожденеца да бъде удостоен Румен Станев - майстор на спорта по ориентиране, за неговата дългогодишна състезателна, педагогическа, треньорска, експертно-спортна, изследователска и обществено-полезна дейност за популяризиране и развитие на туризма, ориентирането и спорта в Разград и региона.

Отличието се връчва и на дългогодишната учителка Донка Дюлгерова за цялостния ѝ народополезен принос към поколения разградчани, развитието на образованието в Община Разград и 96-тата й годишнина.

Приза получава и Дулинко Дулев - журналист, драматург, литературен творец, поет и общественик за неговото дългогодишно творчество като деятел в областта на културата и обществената дейност.

Наградите ще бъдат връчени на официалната церемония на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама