Забраната за бурки в Добрич е отложена до приемане на закон

13:38, 20 май 16 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложението за въвеждане на забрана за носенето на облекло, скриващо напълно или частично лицето на публични места в Добрич е временно отложено до приемането на закон в тази връзка. Това съобщи за Topnovini.bg зам.-председателят на Общинския съвет и съветник от НФСБ Ивелин Пейчев. Той обясни, че заедно с колегите си Невена Николова от НФСБ и Йордан Йорданов и Иван Пеев от ВМРО са били подготвили предложение за промени в Наредба №1 за обществения ред и сигурност на територията на общината. То е било обсъждано и на заседанието на Председателския съвет. Получило е подкрепа от голяма част от политическите формации в местния парламент.

Очакваме проблемът да се реши на национално ниво, а не община по община. След това, на база закона ще се приемат изменения и в нормативните актове на общините, сподели Пейчев. Според него, по-удачно е да се изчака приемането на закон, отколкото да се бърза и да се приемат текстове, които след това да трябва да бъдат отменени.

Пейчев прогнозира, че след приемането на този закон е вероятно да бъдат наложени промени и в Наказателния кодекс, както и в други нормативни документи.

Той още веднъж подчерта, че целта не е да се печелят дивиденти на база на предложението, а то действително да е в полза на обществото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама