Христо Стоичков получи Почетния знак на президента (снимки)

13:50, 20 май 16 / Спорт 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетният знак на президента отиде в ръцете на футболната легенда Христо Стоичков. Отличието е за „изключителен принос към България и българския спорт, за особени заслуги към европейския и световен футбол, за социална ангажираност и подкрепа на обществено значими каузи, както и по повод неговата 50-та годишнина“.

„Христо е легенда. Христо е велик. Христо е голям човек. Той се отзовава на социални каузи и прослави България. Голям патриот. Голям българин“, каза държавният глава Росен Плевнелиев, приветствайки Камата. Той подчерта, че талантът на Стоичков е изключителен и допълни, че името му респектира целия свят и отваря врати навсякъде по планетата.



Европейски и български футболни звезди, които ще участват в бенефисния мач на Стоичков тази вечер по случай 50-а му годишнина, присъстваха по време на награждаването му в Гербовата зала на „Дондуков“ №2. Сред тях бяха българските герои от САЩ '94 г. Наско Сираков, Бончо Генчев и Даниел Боримиров.



„За мен е изключителна чест да събера всички тези величия на световния футбол. Тук в тази зала са идвали много делегации и гости, но толкова злато има за първи път. Искам спорта да обедини тази държава“, каза Христо Стоичков.



Бенефисният мач на легендарния номер 8 ще бъде тази вечер на Националния стадион „Васил Левски“. Пред препълнени трибуни световни футболни легенди ще разиграват топката в чест на Стоичков и неговите 50 години.







Даниел Боримиров (средата)



Бончо Генчев (средата),  Наско Сираков (вдясно)







Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама