Иван Тотев: Родители ще кръстосват целия град като бедуини, ако не слеем училищата

14:26, 20 май 16 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ако не бе взето това решение, през септември 120 семейства от квартал "Съдийски" щяха да ходят като бедуини с кервана из целия град. По закон, когато се закрие едно училище, децата се насочват там, където има места, а не където пожелаят родителите", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев във връзка със сливането на ОУ "Душо Хаджидеков" и ОУ "Георги Бенковски". Според пловдивския градоначалник "решението на Общинския съвет за двете училища е единственото правилно решение".

Както Пловдив Topnovini.bg писа, недоволни родители продължават протестите и настояват областният управител да върне решението. Те са категорични, че ще потърсят съдействие от министъра на образованието Меглена Кунева и премиера Бойко Борисов.

"Общинският съвет се ангажира с решение, което гарантира на родителите, че тази година няма да преместват децата си и те ще продължат своето образование там, където са записани. През следващата учебна година обаче родителите ще могат да изберат дали да използват целодневното обучение, или да използват сменното обучение, както и сега съществуващата схема", уточни Тотев. По думите му с решението се дава пълна свобода на родителите и се спасява ОУ "Георги Бенковски".

"Имаше опасност Пловдив да се превърне в първия град, който закрива училище, а аз по никакъв начин не бих допуснал това", категоричен бе кметът. Според него "няма никаква драма".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама