Нова измама в Шумен, „приятел” предлага цигари и техника на улицата

14:36, 20 май 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нова измама в Шумен, сигнализира читател на Topnovini.bg.

Веселин Иванов разказа, че бил спрян на улица „Цар Освободител” край къща музей „П. Волов” от непознат, който се представил за стар приятел.

Обясни, че не го помня, защото от дълги години живее в Германия, разказа Веселин Иванов и допълни, че за да изглежда по-реално всичко измамникът дори започнал да изброява имена на уж общи познати.

Веселин обаче не припознал нито един от „познатите” и се усъмнил в историята.

Хитрият измамник първо се опитал да му пробута изгодна сделка с цигари, но след като Веселин му отвърнал, че не пуши, апашът веднага сменил офертата и обявил, че има техника за продан – телевизор и лаптоп.

По думите му всичко било в колата му, паркирана наблизо. Дори позвънил по телефона на „приятел”, който да донесе техниката. Цената на „абсолютната далавера” била 20 лв.

Тогава в схемата се появил и „приятелят”, който дошъл и застанал на отсрещния тротоар. Веселин категорично отказал да купи каквото и да било и двамата измамници изчезнали.

След час той ги видял и в района на Пазара.

По описанието му „продавачът” е около 30 годишен, плешив с къса брада, облечен с дънки и яке. „Помагачът” пък е малко по-млад, с къса коса и сиво яке.

От полицията заявиха, че в последната половина година има подаден сигнал за подобен вид измамама. Вероятно се касае за гастрольори, които пристигат в града само за ден.

От ведомството съветват гражданите да сигнализират органите на реда, ако съмнителни непознати се опитват да им продават различни стоки на улицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама