Опасен рецидивист получи 33-а присъда от плевенския съд

14:59, 20 май 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районният съд в Плевен постанови 7.5 години затвор за рецидивиста Емилиян Б., информираха от прокуратурата с уточнението, че за него това е 33-а поредна присъда.

34-годишния мъж бе осъден заради обир в дома на Цоло Б, на обща стойност 1 700 лева, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

На 5 май 2015 г., Емилиян набелязал къща, която в момента не свети и спонтанно решил да проникне вътре. Идеята била да заграби каквото намери и после да го продаде.

Осъществил намеренията си, като разбил входната врата. Вътре започнал да тършува и открил много неща, които намерил за апетитни. Накратко, харесал юбилеен пръстен от злато, модерен телевизор, електронна везна, храна и други. След като напуснал къщата, незабавно започнал да се разпорежда с откраднатите вещи, уточняват от прокуратурата.

Сигнал до полицията е подаден от потърпевшия веднага, след като установил, че в дома му е извършен обир. В хода на разследването били намерени част от откраднатите неща и върнати на собственика.

"Емилиян Б. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 32 пъти за извършени от него кражби и грабежи", коментираха прокурори.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама