Преразглеждане на еднодневните трудови договори ще искат от БСП

15:15, 20 май 16 / Политика 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От БСП ще поискат преразглеждане на мярката с въвеждането на еднодневни трудови договори, съобщиха от Областния съвет на партията в Стара Загора.

Това стана ясно след среща на народни представители от „БСП лява България” с Цветомира Пановска, която представя позиция на розопроизводителите в България. Според документа приетите в средата на миналата година еднодневни трудови договори затрудняват работата. „По време на кампания за събиране на розов цвят наемаме на ден по 200 човека. За всеки трябва да изпишем стотици документи, за да бъдем изрядни пред закона. Плащаме осигуровки предварително, а понякога работниците дори не идват на работа“, разказа Пановска и настоя решението на народните представители да бъде преразгледано и този тип договори да бъдат премахнати.

 „Ние бяхме против въвеждане на еднодневни трудови възнаграждения“, категоричен беше Георги Гьоков,  старозагорски депутат и зам.-председател на социалната комисия. Той напомни, че по този начин ще бъдат отнети трудови права, тъй като договорите за един ден няма да се водят като трудов стаж. „Още тогава предупредих, че това ще доведе до административна тежест и бюрокрация“, каза още социалистът.  Добави, че е имало решение мярката да бъде анализирана в края на 2015 година и след това да се прецени, дали да продължи от януари 2016 г.  Депутатът заяви, че поема инициативата въпросът с еднодневните трудови договори да бъде преразгледан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама