Местан: Жалко за Плевнелиев, плати цената на антипутиновските си позиции

15:16, 20 май 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жалко, че държавният глава Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за президентските избори на есен. Той посочва, че причините за решението му са лични и ние не можем да ги коментираме, защото няма как да знаем какви са те. Ако предположим, че има и друга причина, то тя може би е свързана със това той да е бил заставен да плати една много висока политическата цена за откровените си антипутинови позиции.

Това обяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан на пресконференция. Думите му са във връзка с обявената позиция на държавния глава от по-рано днес, че няма да участва в президентската надпревара тази година, като решението му е окончателно. Местан допълни, че предвид профила на този президент може да каже едно много искрено и дълбоко жалко.

„Съжалявам, че един президент, откровен евроатлантик, няма да се кандидатира, за да повтори мандата си. Той наистина беше много ярък и еднозначен евроатлантик. Не знам кои ще са кандидатите за президент, но при всички случаи основният критерий за това кого ДОСТ ще подкрепи, е дали този кандидат покрива критерия да бъде не по-малко ярък евроатлантик от Росен Плевнелиев“, обяви Местан.

Според него България има нужда от приемственост по отношение на евроатлантическата линия на поведение на президента Росен Плевнелиев. Бившият първи в ДПС коментира, че отношението към Изборния кодекс е втори много силен критерий дали един политик е демократ или не. Местан очаква Плевнелиев да изпълни обещанието си и да сезира Конституционния съд за новите изборни правила, приети от парламента.

Лютви Местан определи новия Изборен кодекс като „фашисткото престъпление на 21 в.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама