Учителка от Провадия с първа награда от литературен конкурс

15:28, 20 май 16 / Култура 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Марта Пенева Радева от І ОУ „Христо Смирненски“ в Провадия спечели първа награда за проза в І Национален литературен конкурс „От учителя – с любов“. Призът е за творбата й „Човекът от последния вагон“.

Надпреварата между педагози се организира от Международната фестивална програма „Приятели на България”  в партньорство с Регионалния инспекторат по образованието в Добрич. Конкурсът се провежда под патронажа на кмета на община Балчик, а журито е председателствано от поетесата Маргарита Петкова.

Голямата награда „От учителя – с любов” и специална награда на кмета на Балчик получава Радина Георгиева Стоева - начален учител в пловдивското  ОУ „Елин Пелин“, за разказа си „Алхимия на конеца”.

Първата награда за поезия е за Татяна Савова Йотова - главен учител в СОУ „Христо Ботев“ в Айтос. На второ място е класирана творбата „След полунощ“ на Станка Бонева Димитрова, учителка в ПГХ и ХВТ „Дм. И. Менделеев“ във Варна.

С грамоти за участие и достойно представяне „Приятели на България“ награждава две варненки - Валентина Драганова Райкова, главен учител в VІІІ СОУПЧЕ „Ал. С. Пушкин“, и Магдалена Симеонова Маркова от Общинския детски комплекс. Грамота получава и Диана Жечева Янкова, възпитател в социалния дом в с. Бързица.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по време на Втория фестивал за педагози „От учителя – с любов” между 17 и 20 юни в курорта Албена. Предвижда се творческа среща с Маргарита Петкова, литературни четения, обмяна на добри практики за работа в извънкласни и извънучилищни дейности, фестивални концерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама