Д-р Хубанов ще строи медицински център за 6 млн. лв. в „Изгрев“

15:42, 20 май 16 25 1067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нов медицински център ще се строи в Бургас. Той ще се намира в жк „Изгрев“ и ще представлява амбулатория за специализирана медицинска помощ - очна клиника. Негов строител е известният д-р Пламен Хубанов, който е управител на медицинския център „Свети Николай Чудотворец“ във Варна, специализиран за извършване на очни операции, манипулации и диагностика. Наличието на голям брой пациенти от Бургас и региона е основание ръководството на дружеството да вземе решение да изгради подобна клиника и в жк „Изгрев“.

Зам.-кметът по здравеопазване и спорт Лорис Мануелян е внесъл докладна записка до Общинския съвет в Бургас да се продаде терен за клиниката в жк „Изгрев“. Продажбата ще е на пазарна цена без търг или конкурс по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.  

Изготвения проект за медицински център предвижда обособяване на 5 диагностични кабинета, 3 лазерни кабинета, 3 операционни зали, детски център за очни операции и манипулации и стационар с 10 стаи и специално детско отделение за очни операции и манипулации със стационар, което към момента липсва в Бургас. Планираната инвестиция е в размер на 6 млн. лева, като се очаква да се разкрият минимум 20 нови работни места.

Дружеството „Хипократ“ на д-р Хубанов е в процес на подготовка на документи за сертифициране на инвестиционния проект пред Българската агенция за инвестиции за получаване на сертификат клас А и желае да се възползва от предвидената в чл.15, ал.1, т.3 насърчителна мярка „Придобиване право на собственост или ограничени вещни права“.

Съгласно чл. 17 от Закона за насърчаване на инвестициите, мерките за насърчаване на инвестициите могат да се прилагат по отношение на юридически лица, в които инвеститорът, чийто проект е сертифициран, притежава не по-малко от 75 на сто от регистрирания капитал. Инвеститорът и юридическите лица по ал. 1 отговарят солидарно за изпълнението на задълженията си по осъществяване на инвестицията. Такъв е и настоящият случай, в който д-р Хубанов има намерение да реализира инвестицията чрез друго дружество, в което е собственик на 100 % от капитала.

В тази връзка е отправено искане за получаване на предварително съгласие от Общински съвет-Бургас за продажба на цитирания имот, като тя може да се осъществи след решение на Общинския съвет въз основа на получен сертификат за съответния клас инвестиция на пазарна цена, не по-ниска от средноаритметичната стойност на изготвени независими оценки от най-малко от двама независими оценители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама