КЗК отвърли жалба на благоевградски строител срещу санирането

15:48, 20 май 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията отхвърли като неоснователна жалбата на строителния предприемач Николай Галчев за спиране на процедура по Националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради в Благоевград, информираха от общинския пресцентър.

КЗК посочва, че жалбоподателят излага формални мотиви в подкрепа на направеното особено искане и не сочи конкретни доказателства във връзка с последиците от налагане на временната мярка. 

Комисията счита, че спирането на процедурата би оказало негативно въздействие върху възложителя, в лицето на Община Благоевград, а интересът на изключително голяма част от гражданите, следва да бъде предпочетен пред частния интерес.

В мотивите си КЗК пише, че налагането на временна мярка в голяма степен ще накърни обществения интерес, предвид реалната опасност процесът по реализация на Националната програма за енергийна ефективност да бъде значително забавен или възпрепятстван

Искането за спиране на обществената поръчка за избор на изпълнител на дейностите по саниране, бе депозирана от Николай Галчев и още 12 фирми пред две седмици. Веднага в Благоевград стартира подписка от домоуправители и граждани, несъгласни с искането за спиране на процедурата по реновиране на жилищните сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама