17 държави представиха кухнята и културата си в Русе

15:53, 20 май 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света" се провежда днес на последния етаж в мола в квартал „Здравец“ в Русе.

Организатори са Министерството на туризма, съвмество с GTC България, както и 20 дипломатически мисии, Международен женски клуб и Кулинарна академия HRC. Официални партньори за дунавския град са Община Русе и Mall Rousse.

На феста имаше и дипломатическо представителство – посланникът на Румъния и членове на дипломатическата мисия. Кулинарният щанд на северната ни съседка беше един от най-предпочитаните от посетителите, но на внимание се радваха и останалите, които представяха кухните и културите на своите родни страни.

17 държави от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка се включиха в кулинарния фестивал. Освен гозби, те представят и сувенири.

Храните от различните държави бяха приготвяни на живо пред публиката, като имаше и търговци от съотвентите страни, които излагаха стоките си.

Присъстващите имат възможност да направят дарение или да закупят сладки и други продукти, като парите ще се използват за нуждите на деца със специфични заболявания.

Подобен фестивал се прави за пръв път, като на него освен живите готварски презентации, които се случват пред хората, както и дегустациите на приготвеното, присъстващите видяха и танцови изяви на фолклорни състави от различните представени държави и от Русе.

Фестивалът ще посети общо 7 български града. Турнето започна от Стара Загора на 12 май, на 14 беше в Бургас, на 16 в Пловдив, на 18 във Велико Търново, днес е в Русе, на 22 ще е във Варна, а на 28 – в София.

Държавите, които участват, са Белгия, Италия, Азербайджан, Египет, Унгария, Полша, Израел, Венецуела, САЩ, Великобритания, Холандия, Мексико, Румъния, Индия, Хърватия, Индонезия, Дания.

Турнето е продължение на кампанията на GTC България от миналата година „Мислиш си, че познаваш България“, която е протекла отново в партньорство с Министерството на културата и посолствата на Израел, Хърватия и Полша. Тогава хората са били стимулирани да обикалят повече родината си и да опознават нови за тях места.

GTC България е 100% дъщерно дружество на Globe Trade Centre Group, инвеститорска компания в Централна и Източна Европа. Основана е през 1994 г. и развива дейност на пазара на недвижими имоти в Полша, Румъния, Събия, Хърватия, България, Унгария и Словакия.

Компанията е с централа във Варшава и местни офиси в Румъния, Сърбия, Хърватия, България, Унгария, Словакия и Чехия. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама