Пловдивска учителка със специална награда от литературен конкурс

17:29, 20 май 16 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учителката от Пловдив Радина Георгиева Стоева получи специална награда на кмета на Балчик в първия национален литературен конкурс "От учителя - с любов".

Началният учител от ОУ "Елин Пелин" грабна призът с разказа си "Алхимия на конеца".

Конкурсът, който се проведе в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, бе част международната фестивална програма "Приятели на България", проведена в Добрич.

Творбите на десетки български учители са оценени от жури, председателствано от обичаната поетеса Маргарита Петкова. Участниците се представиха в две категории – поезия и проза.

Грамоти за достойно представяне ще получат педагозите от Пловдив Магдалена Петрова Телиева – преподавател, Център за извънучилищно обучение, Лидия Сиракова, Любка Стоянова Славова – старши учител, ПГХТТ и Рангел Стоянов Мрянов – старши учител, ОДЗ "Родина", село Устина.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония по време на Втория фестивал за педагози "От учителя – с любов", 17-20 юни 2016 г., к.к. "Албена". Предвижда се творческа среща с Маргарита Петкова, литературни четения, обмяна на добри практики за работа в извънкласни и извънучилищни дейности, фестивални концерти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама