Регулировчици отпушват трафика в София, започна голямото пътуване

17:36, 20 май 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Регулировчици на големите изходни артерии в столицата спомагат за изтеглянето на хилядите автомобили, които днес ще напуснат града. Най-натоварено е движението по бул. "Цариградско шосе", бул. "Цар Борис III" и при разклона на село Герман и Околовръстното.

В по-късните часове се очаква да се засили трафикът и на останалите изходи на града. За разлика от великденски и гергьовденските празници, коаго хиляди напуснаха столицата, за да се върнат по родните места, този път напливът ще е към морксите курорти. Както у нас, така и в Гърция.

По данни на АПИ 260 000 автомибила ще напуснат София. Една част от столичани ще заминат тази вечер, други утре сутринта.  И този път интензивното движение ще е освен на изходите на града и по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Тази вечер до 20:00 часа се разкриват две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. От 10:00 ч. до 20:00 ч. в събота също ще има една лента в повече за пътуващите по този маршрут. Заради очквания натоварен трафик, утре между 14.00 и 20.00 ч. ще бъде ограничено и движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления. 

Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците.

За трети път този месец се събират няколко почивни дни, които в цялата страна са и неработни. В началото на месеца беше Великден, след него почивахме няколко дни и по Гергьовден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама