Медицинският университет награди преподаватели и студенти

17:51, 20 май 16 25 811 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 13-а поредна година по повод Деня на славянската писменост и култура Медицинският университет  във Варна връчи на преподаватели и студенти „Почетен знак със синя лента".

Новите носители на престижното отличие са доц. д-р Екатерина Боянова Софтова – Златарова за нейния принос в развитието на общата и клиничната патология и научните й постижения в биопсичната диагностика и проф. д-р Надежда Савова Делева - за високи заслуги в областта на невроонкологията, невролингвистиката и невропсихологията, активна научна и дългогодишна преподавателска дейност.

 С „Почетен знак със синя лента" бе награден и доц. д-р Борис Корновски - за неговия изключителен принос и постижения в коремната хирургия и хирургията на хранопровода, за висок и безупречен професионализъм, научни разработки и обществена дейност. За изключителни заслуги и постигнати високи резултати при реализирането на проекта „Общи действия за планиране и прогнозиране на човешките ресурси в здравеопазването“ отличието получи и зам.-ректорът на университета проф. Тодорка Костадинова.

Специална колективна награда за активна дейност бе връчена и на студентския съвет при университета.

„Ние се гордеем с нашите студенти и твърдо заставаме зад тях! Ще продължаваме да инвестираме труда, интелекта и времето си, за да осигурим на българския народ здравни специалисти с модерни знания и умения, с висока отговорност, воля и морал. Само така ще изпълним завета на светите братя Кирил и Методий – да отваряме очите за незримото великолепие на познанието, да разкриваме необятната мощ на духовността, да даваме криле на дръзките, търсещите, искащите да знаят“, заяви при награждаването ректорът на МУ – Варна, проф. д-р Красимир Иванов.

На церемонията бяха връчени и дипломите за академичните длъжности „професор” и „доцент” и образователно-научна степен „доктор” за първото шестмесечие на 2016 г. Чуждестранни и български студенти получиха награда на името на д-р Иван Групчев за студентски постижения в офталмологията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама