Оттеглиха точката за забрана на бурките в Шумен

18:14, 20 май 16 / Политика 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ВМРО Деан Станчев обяви, че оттегля докладната за забрана на бурките в Шумен, по време на заседание на комисията по култура към ОбС.

Той каза, че приема мотивите на Правна комисия и за момента ще оттегли предложението си, за да коригира текста му така, че да е в съответсвие със законодателството.

Вчера правна комисия към местния парламент в Шумен прие да не се разглежда докладната записка за забрана за носене на бурки поради несъответствия със Закона за нормативните актове и Административно-процесуалния кодекс

Станчев допълни, че предложението за забрана на бурки вече се е разглеждано в няколко комисии в Народно събрание и скоро ще стигне до пленарна зала. Ако на национално ниво ги забранят, тогава няма отново да се вкарва докладната, според общинският съветник от ВМРО.

В противен случай тя ще бъде внесена отново с коригиран текст, категоричен бе Деан Станчев.

Той внесе докладната записка за забрана на бурките, като сред мотивите му се посочваше, че този тип облекло е неприемлив начин за пропаганда на радикални ислямистки идеи, които нямат нищо общо с традициите на ислямската общност в България.

Желанието точка да отпадне от дневния ред на сесията на Общинския съвет Станчев заяви пред Венцислав Венков, който е председател на комисията по култура, и той трябва да го докладва пред председателя на ОбС Борислав Беджев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама