За десета година Горна Оряховица посреща гости за Празника на горнооряховския суджук

18:26, 20 май 16 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много музика, кулинарни игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на 10-тия Празник на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 3 до 5 юни. Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина”. И както подобава за 10-годишен рожден ден, ще има голяма торта, направена от горнооряховски суджук, която гостите на празника ще имат възможността да опитат.

Всяка година гостите на празника и почитателите на горнооряховския суджук от цялата страна се увеличават. За всичките си издания през годините Празника на горнооряховския суджук е посетен от над 50 000 души, изядени са близо 10 тона суджук и са изпити около 30 000 литра бира.

Тази година Празникът ще започне на 3 юни  от 16.00 ч. с изпълненията на участниците в ХІХ Регионален преглед на старата градска песен „Божури”. След тях от 19.00 ч. на сцената ще се качи фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев. В 20.30 ч. започва концертът на Цветелина Добрева.

Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване на 10-тия Празник на горнооряховския суджук. Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и много награди. В 14.00 ч. започва кулинарно шоу. В 16.30 ч. стартира VІІ Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи „Фолклорна броеница” – НЧ „Братя Грънчарови – 2002”. Денят ще завърши с концерт на Орхан Мурад, който започва от 20.00 ч.

На 5 юни празничната програма ще започне в 11.00 ч. През деня отново ще има много изпълнения на самодейни състави, кулинарни игри, викторини и  награди. От 18.00 ч. на сцената ще се качат изпълнителите от оркестър „Експрес бенд”, а от 20.30 ч. започва концертът на Нелина. 10-тия Празник на горнооряховския суджук ще завърши с празнични илюминации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама