Волен Сидеров иска обща патриотична кандидатура за президент

19:34, 20 май 16 / Политика 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на “Атака” Волен Сидеров протегна ръка към доскорошните си врагове - НФСБ и ВМРО, с идея за обща кандидатура за президентските избори в края на годината.

“В момента правя опити да сондирам и да обобщя една позиция за обединяване на патриотичното пространство. Детско-юношеският период в патриотизма у нас приключи и е време да се потърси една обединяваща фигура. Тук обаче пречи нашенската черта да се цепи и да се търси под вола теле. Едно обединение ще покаже мъдрост в патриотичните формации. Откъснатите парчета трябва да се съберат”, каза той пред БНТ.

И се изказа ласкателно за промените в Изборния кодекс, лансирани от “Патриотичния фронт” и ограничаващи сънародниците в чужбина.

Според Сидеров предсрочни парламентарни избори могат да бъдат предизвикани от криза в ГЕРБ, каквато той не виждал.

В коментар за решението на държавния глава Росен Плевнелиев да не се кандидатира за втори мандат на “Дондуков” 2, лидерът на “Атака” заяви: “През последните 5 години хората разбраха, че Росен Плевнелиев не е подходящ за президент, тъй като той направи страшно много гафове, които могат да се отразят на съдбата на България”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама