Богата програма и свободен вход в Сливен за Европейската нощ на музеите

07:25, 21 май 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проявите на Регионален исторически музей - Сливен по случай Европейската нощ на музеите и галериите официално ще бъдат открити в 19 часа, като церемонията ще е пред сградата на музея. Културният институт организира редица прояви в съботната вечер.

Още в 17.30 часа в къща- музей "Сливенски бит от 19 век" ще бъде изнесено представлението "Има един народ" на театър "Класика" при ГПЗЕ "Захарий Стоянов" - Сливен. Посетителите ще имат възможност да затъкат вариант на традиционна тъкан, под ръководството на специалист. За целта ще бъдат на разположение два малки модела на вертикален стан. След официалното откриване на Нощта на музеите програмата на музея предвижда от 19.10 часа изпълнения на детски оркестър от проекта на Георги Калайджиев "Музиката вместо улицата", с музеен ръководител Радка Кусева. В 19.30 часа ще се състои церемония по връчване на награди на дарители на музея. В 19.40 часа участие ще вземе детски модерен балет "Барби" с ръководител Силвия Терзиева при Военен клуб - Сливен. В 20 часа е участието на дует Яна Чолакова и Силвия Гърдева при Военен клуб - Сливен, които ще изпълнят танц "Матрицата". В 20.10 часа ще бъде представена заключителната част на проекта "Еднакви в храма на Клио" на Регионален исторически музей, финансиран от Национален фонд "Култура" по програма "Публики". Актьорите от Кукления театър - Константина Самерджиева и Мустафа Масърлиев, ще представят постановка с кукли, дарени от дарители при кампания на музея.  В 20.30 часа ще има изпълнение на класически балет "Адажио" при Военен клуб - Сливен, с ръководител Наталия Хаджикостова. В 20.45 часа ще се изяви китарен ансамбъл "Кода"  при читалище "Зора", с ръководител Найден Дойнов. Програмата ще продължи в 21 часа с изпълнения на Детски комплекс - Сливен. Ще се включат Клуб за млади поп и рок изпълнители "Ритъм", с вокален педагог Елена Пеева, и Модерен балет "Грация", с художествен ръководител Юлия Кирова. Зрителите ще видят и изпълнение на танцов състав "Престиж", с ръководител Пепи Христова. То ще започне в 21.45 часа. В 21.30 часа в сградата ще има реставрационно ателие, където реставратори ще демонстрират техники по реставриране на различни предмети и посетителите ще има възможност да се включат в него.

Всички музейни обекти ще са отворени за безплатни посещения от 14 часа на 21 май до 01 часа на 22 май.

Официално програмата на крепост "Туида" ще бъде открита в 20 часа. Освен празничната програма, ще работят и всички туристически атракции, предлагани в обекта. Входът ще бъде свободен.

Програма:

16:00 часа – Начало: Отваряне на обекта за посетители

20:00 ч. – 20:10 ч. – Откриване на програмата

20:10 ч. – 22:30 ч. – Концерт на група „Outhentic“ и Огнен спектакъл „Палячи“

23:00 часа – Край на програмата

24:00 часа – Затваряне на обекта.

Прояви по случай Европейската нощ на музеите и галериите ще има и в ХГ "Димитър Добрович" и Национален музей на текстилната индустрия в Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама