Петър Лесов: Държавата трябва да бъде по-отговорна към спортното възпитание на децата

08:05, 21 май 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Държавата трябва да бъде по - отговорна към спортното възпитание на децата. Това е особено важно, защото като усетят липсата на внимание от ранна възраст, много по - лесно придобиват лоши привички на мързел, който после трудно ще изкорениш". Това заяви Петър Лесов, олимпийски шампион по бокс от Москва 80.

Той беше в Плевен за турнира по бокс "Александър Владимиров", организиран от плевенския БК "Мизия 80", БФ Бокс и Община Плевен.

"Идеята на Александър Владимиров за турнира е много хубава. Особено за най-малките деца, за които почти няма състезания. А ако не играят те се отказват и сядат пред компютрите. Много срещи, много състезания - това е пътят"

Лесов каза още, че по неговото мнение, сега не се прави достатъчно за развитието на спорта, сравнено с минали години. Така например, преди държавата е осигурявала стипендии за учителите по физическо възпитание, които откриват млади дарования. Тази политика е давала възможност за подбор на най-талантливите деца, имащи реални предпоставки за високи постижения.

Петър Лесов прогнозира успех за българската боксьорка Станимира Петрова на предстоящите олимпийски игри, която досега единствена спечели квота за Рио от целия национален отбор:

"Станимира има огромен потенциал, много е добра. По мое мнение може да стане дори олимпийска шампионка. Не мога да направя обща прогноза, защото първо трябва да спечелим повече квоти. Има 3-4 момчета, на които може да се разчита, но каквото Господ даде"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама