Връчиха наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за наука и изкуство

08:44, 21 май 16 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наградите “Стара Загора” и „Млада Загора“ за 2016 г. бяха връчени снощи в Лапидариума на Регионалния исторически музей в Стара Загора. Те се присъждат в две направления – за наука и образование, за култура и изкуство.

Пламен Михалев - учител по изобразително изкуство в IV ОУ "Кирил Христов" бе удостоен с индивидуалната награда „Стара Загора“, в направление “Наука и образование”. Отличието му се дава за създаването на уникалната галерия на българските владетели, включваща 13 стенописа в коридорите на училището, както и за откриване и развитие на млади таланти в областта на изобразителното изкуство. Наградата „Стара Загора“ за 2016 г. в направление “Култура и изкуство” завоюва творческият екип на постановката "Лучия ди Ламермур" при Държавна опера Стара Загора. Спектакълът е отличен за безспорните си художествени качества, за оригинална режисура и интерпретация, красиви и силно въздействащи костюми в духа на епохата, модерна визия на сценичното и пространствено оформление, както и за великолепния солистичен състав.

На Леда Драгиева, дванадесетокласничта от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, бе присъдена наградата „Млада Загора“ в областта на науката и образованието. Тя е отличена за изключителни постижения - лауреат на Националната олимпиада по философия.

Младежка театрална студия „Сцена 99“ при НЧ „Родина“, с ръководител Христофор Недков е носителят на наградата „Млада Загора“, в направление "Култура и изкуство" за 2016 г. Тя им се присъжда за активно присъствие в културния живот на Стара Загора, за спектакъла „Напразни усилия на любовта“ от Уилям Шекспир, за принос в развитието на аматьорския театър, и за съвременното звучене на театралното изкуство в света на подрастващите.

Наградите бяха връчени от Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора, Емил Христов, председател на Общински съвет (ОбС) Стара Загора, председателят на Постоянната комисия по „Култура, туризъм и вероизповедания“ в ОбС Милена Желева и председателят на ПК по „Образование,наука и защита правата на децата“ Мария Динева.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама