Крепостта Червен оживява със занаятите и битките на Средновековието

09:47, 21 май 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 8-ма поредна година между стените на средновековния български град Червен, край едноименното русенско село, ще се проведе, станалият традиционен, средновековен фестивал "Червен". През тази година желаещите да се докоснат отново до живата история, могат да сторят това от 21 до 24 май.

Идеята на фестивала е да пресъздаде живота, бита, занаятите, и военното дело на нашите предци през Средните векове и по-конкретно по времето на Второто българско царство.

За целта сдружение "Чигот", "Modvs Vivendi - Средновековно общество в България", представители на други клубове за исторически възстановки и свободни български реенактори ще пресъздадат средновековен боен лагер. В автентичен декор на събитието ще се превърнат величествените руини на укрепения град Червен – един от главните центрове на Средновековна България през ХІІІ и ХІV в. Всеки ден между 11:00 и 18:00 посетителите на крепостта ще могат да се насладят на средновековния живот, да научат по нещо за българската история, и да пробват уменията си в стрелба с лък, игри и др. Бойни демонстрации ще бъдат представяни на 22 и 23 май от 11:30 ч. и 15:00 ч. и при голям интерес на 24 май от 11:30 ч. Лагерът е изключителен, защото въплъщава в себе си максимална автентичност и богати възможности за забавление. Също така, за разлика от други лагери и средновековни възстановки, участниците в "Червен" живеят в историята и не използват никакви съвременни устройства, дрехи или аксесоари.

"Ако искате да изпитате усещането и романтиката на Средните векове, мястото е крепостта Червен край Русе, от 21 до 24 май. Очакваме Ви", призовават организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама