Под мотото „Не на уличните гонки” ще премине ралито в Исперих

10:03, 21 май 16 / Спорт 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под мотото „Не на уличните гонки” ще премине традиционното рали в Исперих. „Спортното мероприятие, което се организира от спортен клуб „Адреналин в кръвта”, съвместно със СНЦ „Движение Независимите” и община Исперих ще се състои днес от 11 часа. Гонките ще са на околовръстното до болницата в града”, съобщи Юнуз Ахмед-Юнгата. Той отбеляза, че мотото на мероприятието насочва към един наболял въпрос за България, защото всяка година незаконните състезания отнемат много човешки животи. „С това състезание община Исперих дава пример как реално и безопасно могат да се контролират тези емоции в младите хора и как би могла държавата да се справи с проблема. Ако една пета от всичките 265 общини в страната организират подобно мероприятие, ще има 53 състезания в годината, тоест всяка седмица ще има къде любителите на високите скорости да показват своите умения на организирано събитие с осигурена безопасност в присъствие на полиция, пожарна, медицински лица и с предварително определени правила. Освен това победата е по-сладка пред хилядна публика, отколкото пред неколцина познати на незаконните гонки”, посочи още Юнгата. Според него оганизирането на подобно мероприятие не е лесно. Има хора с различно виждане и поглед в бъдещето, хора, които искат промени, като такива има и сред управляващите. Подкрепа тази година за реализиране на надпреварата организаторите са получили от независимия народен представител Гюнай Хюсмен, кмета на общината Бейсим Руфад и зам.-кмета Николай Николов.

Апелът на Юнуз Ахмед от клуб „Адреналин в кръвта” към мотоклубовете е да не се предават, а да се борят за организирането на такива прояви. „Всички ни боли, като чуем за поредните жертви от нелегалните гонки, но само с общи усилия можем да спрем войната по пътищата и неразумното шофиране, като ги направим законни и провеждаме на обезопасени и регламентирани места”, заявява той.

По програма от 9 часа е записването на участниците в състезанието и инспекцията на автомобилите. Стартът е от 11 часа. Класовете на драг състезанието са АТВ, коли стрийт до 2000 куб.,коли стрийт до 3500 куб., коли стрийт над 3500 куб., коли модифицирани до 2000 куб. и коли модифицирани над 2000 куб.

Между всеки клас ще има дрифт шоу от членовете на Спортен клуб „Адреналин в кръвта”.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама