Поредната стачка в Гърция не пречи на българските туристи

10:25, 21 май 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гръцките превозвачи отново стачкуват заради провежданите от правителството пенсионни реформи и реформи в социалното осигуряване. На граничните пунктове с България трафикът е без проблем, съобщи БНР.

Българските туристи, които са избрали Гърция като туристическа дестинация за почивните дни, не са възпрепятствани от стачката.

Митничарите там също стачкуват, защото обявената от синдикатите еднодневна стачка е удължена с три дни до 23 май, понеделник. Затварянето на митническите служби доведе до опашки от автомобили на границите с Турция, Албания и Македония.

Гръцкото правителство внесе за обсъждане в парламента проектозакон, който предвижда промяна в организацията и ръководството на граничните митнически служби. Извън министерството на финансите се създава независима дирекция и нова схема по оценяване на работата и заплащането на работещите по граничните пунктове.

Интересите на работещите на пристанищата също са засегнати от проектозакона. Моряците в знак на протест затвориха достъпа до портовете Пирея и Солун до понеделник, а другите пристанища работят с нормален трафик.

Метрото в Атина е спряно за два дни. Влаковете из странта пък се движат по разписание, тъй като железничарите не участват в протеста.

Парламентът в Гърция ще бъде блокиран от протести на синдикатите утре. Очаква се депутатите да гласуват нова данъчна система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама