Няма забавяне на лечението на деца в чужбина, увери проф. Пилософ

10:53, 21 май 16 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма забавяне на процедури за осигуряване на лечение на блони деца. Това заяви директорът на Фонда за лечение на деца в чужбина, отпускаш средствата, проф. Владимир Пилософ в сутрешния блок на „Нова“. Той увери, че няма проблеми при общуването с родители на болни деца.

По неговите думи, откакто е на този пост, основната му задача е да не се допусне дете, планирано за заминаване в чужбина, да остане в България. Той е категоричен, че след смяната на ръководството във фонда няма такъв случай на забавяне.

„При разглеждане на 90 случая, няма как Общественият съвет да реши всичките на едно заседание, обикновено се решават 40-60 случая”, допълни Пилософ. 70% от случаите в списъка с деца не са за лечение в чужбина, а могат да се лекуват у нас, подчерта професорът.

Отложените случаи са заради противоречиви мнения на различни лекари. Те се решават от Обществения съвет, като преди това се насочват към консилиум. Проф. Пилософ увери, че скоро ще има право да организира консилиуми за спорните случаи, при които мненията на двама специалисти за лечението на дадено дете са противоречиви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама