Нинова към червените: Предайте на другарите - не преговаряме с ГЕРБ

12:13, 21 май 16 / Политика 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Предайте на другарите в страната – не преговаряме с ГЕРБ! Не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения”. Това каза пред пленума на БСП новоизбраният червен лидер Корнелия Нинова.

“Правителството на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ беше създадено като клуб по интереси. И когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури. Но за времето, в което съществуваше, нанесе тежки вреди на България: загроби я с 16 млрд. лв. дълг; даде възможности на големите фирми и монополи да доразбият българската икономика и да злоупотребяват над българския потребител”, каза още тя, цитирана от партийния пресцентър.

И допълни: “Ние сме длъжни и можем да ги спрем и да променим политиката. Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. По този въпрос не може да има никакви спекулации”.

Корнелия Нинова нападна остро и АБВ. “Днес да дадем категоричен отпор на още една манипулация. Никой от нас не е водил нито предконгресни, или следконгресни разговори с АБВ за обединение. АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха. Само ние бяхме последователно против новия дълг, геноцида, наречен здравна реформа, съсипването на българското образование и социалния срив. Новосъздадената опозиция АБВ се оказа: „Преоблякъл се Илия, пак в тия”, защото на четвъртия ден в опозиция подкрепиха промяната в кабинета”, заяви новият председател на Столетницата.

Освен подготовка за предсрочни избори, Нинова започва и изнесени заседания в страната, като първото ще е в Благоевград.

Коалиционната политика пък ще зависи от Националния съвет, обеща тя. “Още на следващото заседание на Националния съвет ще ви предложа и ако приемете, да направим вътрешнопартийно допитване как и с кого да участваме на предстоящите избори. Вие всички ще решите това. Никакви задкулисни сценаристи няма да ни вкарват в игричките си и да упражняват собствената си политическа несъстоятелност на гърба на БСП”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама