Училищата в област Разград изпращат абитуриентите си

13:07, 21 май 16 25 631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Общо 821 са абитуриентите, завършващи тази година 19  среднообразователни училища и гимназии в област Разград”, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Атанас Дончев. Най-много зрелостници изпращат ПГИ "Робер Шуман",  ГПЧЕ "Екзарх Йосиф", ПТГ "Шандор Петьофи" и ПМГ "Акад.Никола Обрешков" – съответно по 105, 101, 101 и 98 души. Най-малко са абитуриентите на ПГО "Станка Николица Спасо-Еленина" – само пет.

В две заведения в Разград ще посрещнат абитуриентските си балове зрелостниците от областния град. Резервациите за празничната нощ са направени в ресторантите „Папараци” и „Лес”.

Първата абитуриентска фиеста в Разград започва днес, когато ще празнуват завършването си учениците от ПГТС "Христо Смирненски", ПГХТБТ "Мария Кюри", ПГО "Станка Николица Спасо-Еленина" и Спортното училище.

Същия ден ще бъдат баловете на Гимназия „Васил Левски” в Исперих, които ще празнуват в ресторант „Ален мак”. От 23 до 25 май зрелостниците от исперихската гимназия ще са в хотел „Алба” в курорта „Слънчев бряг”. Също на 21 май ще празнуват завършването си абитуриентите от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Самуил.

За 23 май са насрочени баловете на зрелостниците от ПГИ "Робер Шуман" в Разград и ПГ по СС „Хан Аспарух” в Исперих”, като учениците от исперихската гимназия от 25 до 28 май ще продължат празничните си тържества в хотел „Елена” в Златни пясъци.

На следващия ден – 24 май са баловете на абитуриентите от  ПТГ “Шандор Петьофи“ и СОУ“Христо Ботев“.  Зрелостници от ПГЗ “Климент Тимирязев“-Завет ще празнуват завършването на средното си образование в турския курорт Чешме от 24 до 31 май.

На 25 май са абитуриентските балове на учениците от ПМГ“Акад. Никола Обрешков“, и СОУ“Христо Ботев“ – Цар Калоян, като те ще имат и втора бална вечер – между 26 и 29 май в Слънчев бряг.

На следващия ден своята приказна вечер ще имат абитуриентите от ГПЧЕ “Екзарх Йосиф“ и СОУ „Христо Ботев”. На тази дата към Слънчев бряг потеглят абитуриентите от ПГВМЗ “Александър Стамболийски“ - Лозница, чийто бал ще бъде в хотел „Чайка Ризорт” в черноморския курорт.

Последният абитуриентски бал за този сезон е на 27 май, когато ще празнуват учениците от ПГССХВТ “Ангел Кънчев“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама